Werkzaamheden voor particulier en midden- en kleinbedrijf

Woningen

De woning is voor veel mensen dé plek om thuis te komen. Dan wil je ook graag dat deze plek daar ook de ruimte voor biedt. Vaak zijn aanpassingen voor nodig om je woonwens te realiseren. Een dakkapel om van de zolder een mooie kamer te maken, een verbouwing om meer ruimte te creëren of energiezuinige aanpassingen. Bouwadvies Betuwe zorgt voor de technisch bouwkundige ondersteuning om uw wens te realiseren.

Bedrijfspanden

Een goede en veilige werkplek, opslag of ruimtes met specifieke functies zoals scholen zijn belangrijk voor een goed functioneren. Juist in deze tijd, willen we alles halen uit de huidige beschikbare ruimte in plaats van verhuizen. Te denken valt aan uitbreiding met een loods of een verbouwing van het bestaand pande. Bouwadvies Betuwe geeft advies, voert bouwtoetsen uit en zorgt met reken- en tekenwerk dat u de gewenste aanpassingen kunt realiseren.

Nieuwbouw

U wilt graag een nieuwe plek voor uw woning, bedrijfsruimte of kantoor, dan weet u inmiddels dat er veel bij komt kijken om deze wens goed uit te voeren. Waar wilt u zich vestigen? Wat is daar bouwkundig mogelijk? Wat gaat dit kosten? Bouwadvies Betuwe ondersteunt u in dit keuze proces met advies over locatiekeuze, bouwkosten, te volgen procedures tot een complete haalbaarheidstoets. Ook voor advies bij de selectie van een architect en aannemer kunt u terecht bij Bouwadvies Betuwe. Door de verscheidenheid aan contacten is een juiste klik met uw vraag te maken.

Verbouw

Voor veel voorkomende verbouwingen zoals een muurdoorbraak, het maken van een trap(gat) of wijzigingen aan de kozijnen is vaak een vergunning vereist. In ieder geval vraagt het vaak om constructieve wijzigingen. Ook zijn er nog eens bouwnormen en regelgeving waar u aan moet voldoen. Denk aan bijvoorbeeld de eisen aan een trap en ruimte, benodigde daglicht en ventilatie, of de doorvalveiligheid van het glas. Dan is het zaak om een goede berekening uit te laten voeren. Bouwadvies Betuwe zorgt ervoor dat uw ideeën haalbaar zijn en bepaalt welke oplossingen mogelijk zijn en voldoet aan alle bouweisen.

Aanbouwen en uitbouwen

U komt ruimte te kort en wilt graag een aanbouw, dakopbouw, een kelder, een dakterras of een ander bouwwerk. Dan is het belangrijk te bepalen of dit financieel, technisch én haalbaar is volgens de wetten, normen en vergunningen. In alle gevallen, vergunningsvrij of niet, dient uw bijbehorend bouwwerk te voldoen aan de geldende eisen uit het Bouwbesluit. Bouwadvies Betuwe adviseert u hierover, maakt berekeningen en tekeningen om u plannen op papier te zetten én kan de juiste aannemer voor u te selecteren. U kunt op de website van Omgevingsloket vast kijken of u een vergunning nodig heeft. Mocht u hier uw twijfels over hebben, kunt u altijd contact opnemen met Bouwadvies Betuwe.