Wat is een bouwtechnische keuring?

Gaat u een nieuwe woning kopen, of uw huidige woning verkopen, dan is een bouwtechnische of bouwkundige keuring aan te raden. Met een bouwtechnische keuring, laat u een visuele keuring uitvoeren van de staat van de woning. Destructief onderzoek is bij een bouwkundige keuring niet van toepassing. Met een bouwtechnische keuring krijgt u goed inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Daarbij krijgt u een overzicht van de kosten voor het verbeteren van de woning. Binnen de kosten die worden opgenomen in een bouwtechnische keuring, wordt onderscheid gemaakt tussen directe kosten en kosten op termijn.

Wilt u een bouwtechnische keuring laten uitvoeren, wij maken graag een offerte voor u. Belt u naar 06-10489716, of mail naar info@bouwadviesbetuwe.nl

Wat staat er in een bouwtechnische keuring?

In de bouwtechnische keuring is een visuele inspectie. Dit betekend dat er tijdens de bouwtechnische keuring geen destructief onderzoek plaats. De volgende onderdelen komen verder aan de orde:
– Fundering (beperkt)
– Kruipruimte/kelder (beperkt)
– Riolering (beperkt)
– Begane grondvloer
– Verdiepingsvloeren
– Binnenwanden en separatiewanden
– Betonwerk en natuursteen gevels
– Metselwerk en gevels
– Platte daken
– Dakbedekking platte daken
– Hellende daken
– Dakbedekking hellende daken
– Goten en hemelwaterafvoer
– Schoorstenen en ventilatiekanalen buitendaks
– Overstekken, boeiboorden en gootbetimmeringen
– Dakramen en dergelijke
– Elektrische installatie
– Verwarming en warm-tapwater installatie
– Milieu aspecten
– Ventilatie
– Brandveiligheid
– Inbraakveiligheid
– Ongedierte en zwam
– Metalen en houten constructiedelen
– Kozijnen ramen en deuren buiten
– Beglazing en vensterbanken en ventilatie
– Kozijnen ramen en deuren binnen
– Vloer, wand en plafond afwerkingen
– Trappen, hekwerken en balustrades
– Badkamer en toiletinrichting
– Keuken inrichting

Wanneer kan u een bouwtechnische keuring laten doen?

Een bouwtechnische keuring kun u op verschillende momenten laten uitvoeren. Voordat u de woning aan koopt, kunt u een bouwtechnische keuring uit laten voeren:
– Indien u het koopcontract heeft getekend en in de ontbindende voorwaarden, de bouwtechnische keuring heeft meegenomen. In dat geval neemt u een bepaald bedrag op. Indien de directe kosten die in de bouwtechnische keuring zijn vermeld boven dit bedrag uit komt, kunt u het koopcontract laten ontbinden.
– Op het moment dat u aan het onderhandelen bent met de verkopende partij, u kunt dan uw beslissing afhankelijk maken van de bouwtechnische keuring.
– U heeft drie dagen bedenktijd, na het ondertekenen van het koopcontract. Binnen deze drie dagen mag u de overeenkomst zonder opgave van een reden ontbinden.

Werkwijze bouwtechnische keuring.

Voordat u een bouwtechnische keuring uit laat voeren, kunt u de vragen die u heeft vast verzamelen. Indien wij de bouwtechnische keuring voor u uit gaan voeren, kunt u ons een afspraak laten maken met de makelaar of de verkopende partij. Indien gewenst, kunt u eventueel zelf bij de bouwtechnische keuring aanwezig zijn. Dit is echter geen vereiste.
Binnen twee werkdagen na de bouwtechnische keuring, ontvangt u het rapport in de mail.
Neemt u contact op voor meer informatie over de bouwkundige keuring via Bouwadvies Betuwe

Bouwtechnische keuring standaard in koopcontract.

Sinds 01 februari 2018 wordt een bouwtechnische keuring standaard opgenomen in het koopcontract. Dit is in het standaard model koopovereenkomst voor bestaande woningen opgenomen. Het opnemen van de bouwtechnische keuring in het koopcontract is om de koper te beschermen.

Wilt u een bouwtechnische keuring laten uitvoeren, wij maken graag een offerte voor u. Belt u naar 06-10489716, of mail naar info@bouwadviesbetuwe.nl

Mail ons